„Autystyczne umysły w cyfrowym świecie. Kto jest lepiej przygotowany?”
ze specjalnym udziałem dr TEMPLE GRANDIN!

4-5.03.2023, Warszawa

Strony konferencji:

www.autystyczneumysly.pl

www.facebook.com/events/autystyczne.umysly.w.cyfrowym.swiecie

W związku z pandemią, w porozumieniu z dr Temple Grandin, podjęliśmy decyzję o przełożeniu konferencji na 2023 rok.
A dokładnie równo rok później, na 4-5.03.2023, Warszawa
Długo zwlekaliśmy, czekaliśmy, zastanawialiśmy się, rozmawialiśmy…
Dr Temple Grandin wyraziła chęć, by spotkać się w Polsce osobiście, jednak marzec 2022 okazał się dla niej z wielu powodów zbyt trudny.
Dlatego przekładamy i mamy nadzieję, że już nic nie stanie na przeszkodzie, by spotkać się z dr Grandin osobiście – w Warszawie!
Nie mamy nadziei – po prostu tak będzie i koniec! 🙂
Dziękujemy za Waszą cierpliwość, wsparcie i zrozumienie! 🙂

Konferencję organizujemy ponownie w kooperacji z zaprzyjaźnioną Fundacją Prodeste – ostatni czas pokazał, że możemy na siebie liczyć, wspierać, ale także, że bardzo jest nam po drodze z naszymi pomysłami jak wspierać osoby w spektrum i ich rodziny, ale także co jest równie ważne – pokazaliśmy, że w środowisku skupionego wokół tematu spektrum naprawdę można ze sobą współpracować i po prostu się lubić 😊

Ta konferencja to ponowny ukłon w stronę osób w spektrum autyzmu, ich rodzin i specjalistów w Polsce.

„Świat potrzebuje wszystkich rodzajów umysłów” / „The world needs all kinds of minds” ❤
tak mawia Dr Temple Grandin, a my się z nią zgadzamy ❤

Dr Temple Grandin jest jedną z najbardziej utytułowanych i znanych osób w spektrum autyzmu na świecie.
Zdiagnozowana jako osoba z autyzmem w 1950, doktor zootechniki oraz profesor na Colorado State University.
W 2010 roku uznana za jedną ze 100 najbardziej wpływowych osób na świecie wg. magazynu „Time” – została wyróżniona i doceniona za swoją pracę naukową i działania samorzecznicze.
Jej życie zostało przeniesione na ekran w filmie produkcji HBO „Temple Grandin”, z udziałem Claire Danes.

Autorka wielu książek na temat spektrum autyzmu, między innymi bestselerowej „Ja to widzę tak. Osobiste spojrzenie na autyzm i zespół Aspergera”, „Myślenie obrazami”, „Mózg autystyczny”, „Kochaj i pomóż dorosnąć”, i wiele innych.

Ogromnie się cieszymy, dr Temple Grandin przyjęła nasze zaproszenie i będzie główną prelegentką podczas naszej konferencji „Autystyczne umysły w cyfrowym świecie” / „Autistic minds in digital world”.
Dr Grandin to samorzeczniczka, osoba pełna pasji, niezwykle zaangażowana w działania na rzecz osób w spektrum autyzmu.
Możliwość osobistego spotkania się z nią, posłuchania jej wykładów, rozmów, będzie czymś co na długo w nas wszystkich pozostanie.
Robimy to dla Was!

Zapraszamy do obejrzenia rozmowy z dr Temple Grandin, w której zapraszamy na konferencję.

Dojazd:

Konferencja odbędzie się w Airport Hotel Okęcie.
02-148 Warszawa, ul. Komitetu Obrony Robotników 24
(dawniej ul. 17 Stycznia)

www.airporthotel.pl

Dojazd z centrum Warszawy:
Autobusy:  175, 188, 504

Szybka Kolej Miejska:  S3
Koleje Mazowieckie:  KM9

Na stronie jakdojade.pl można sprawdzić dojazd komunikacją miejską.

Bezpośrednio koło hotelu dojeżdża:
– autobus 317 (przystanek nazywa się „Wirażowa„)

Natomiast blisko hotelu na ul. Żwirki Wigury róg ul. Komitetu Obrony Robotników można dojechać ( trzeba dojść kawałek ):
– autobus 154, 175, 188, N32, 328, 317 ( przystanek „Komitetu Obrony Robotników” )

Aplikacje mobilne jakdojade.pl na telefony, tablety itd
Android: www.play.google.com/jakdojade
iOS: www.itunes.apple.com/jakdojade